Activiteiten

Officiële opening: met de Stichting Utrechtse Kunstrij Club

De officiële opening vond plaats op 17 december. Ook dit jaar werd er een wervelende show gepresenteerd, waarin leden van de Stichting Utrechtse Kunstrij Club (UKC) hun kwaliteiten in kunstrijden op de schaats zullen vertonen. Burgemeester Gerrit Jan Gorter deed de officiële opening.

Schoolschaatsen: 17 – 20 december, alle ochtenden.

In de periode voorafgaand aan de kerstvakantie worden alle scholen in Zeewolde in de gelegenheid gesteld om met één of meerdere klassen te komen schaatsen op de ijsbaan van Zeewolde Winterworld.

Schaatsverhuur: voor krabbelaars en kunstrijders.

Heb je zelf geen schaatsen? Geen probleem! Je kunt ze huren bij de schaatsverhuur, achterin de koek-en-zopie tent.

Verkiezing ‘foutste’ Kersttrui: dinsdag 24 december van 14.00 – 16.00 uur.

Ook dit jaar organiseert Zeewolde Winterworld de verkiezing van de ‘foutste’ Kersttrui. De deelnemers dienen op schaatsen op de ijsbaan zelf aanwezig te zijn, dus niet in de koek-en-sopie tent of langs de baan. Zowel volwassenen als kinderen kunnen meedoen. Heb je zo’n mooie, foute, kitscherige trui? Doe dan mee en steel de show. Om 17.00 uur wordt de uitslag van de verkiezing ‘foutste’ Kersttrui bekend gemaakt.

‘K WIST ‘T: een quiz die drie dagen duurt. Vanaf 27 december 2019.

Een leuke quiz die drie dagen duurt: van het ophalen van het vragenboekje op vrijdagavond 27 december 2019 tot en met het inleveren van het boekje met antwoorden op maandagavond 30 december 2019. Het ophalen en terugbrengen van het boekje vindt plaats in de koek-en-sopie tent van Zeewolde Winterworld. De uitslag wordt bekendgemaakt op vrijdagavond 3 januari 2020, direct gevolgd door de prijsuitreiking in de Open Haven op het Kerkplein.

Voor meer informatie over het samenstellen van teams, de inschrijving en de kosten bezoekt u de www.zeewoldekwist.nl

De winnaars van ‘K WIST ‘T editie 1918

Fluitketelschuiven: 27 december en 2 en 3 januari van 17:00 – 19:00 uur.

Het fluitketelschuiven is een ludieke traditie van Zeewolde Winterworld. Het is vergelijkbaar met ‘jeu-de-boule’, maar dan niet met metalen ballen. In een meerdaagse competitie staan meerdere teams op de schaats. Zij strijden tegen elkaar om met pannen en strijkijzers al schuivend over het ijs de op een afstand geplaatste fluitketel zo dicht mogelijk te benaderen. Om alles eerlijk en correct te laten verlopen, wordt de wedstrijd geleid door Gerrit Jan Gorter: burgemeester van Zeewolde.

Teams die zich op willen geven voor fluitketelschuiven, schrijf naar evenement@zeewoldewinterworld.nl

Rolstoelschaatsen: op 2 januari 2020 is het weer zover.

Van 10.00 – 13.30 uur is het weer ijspret voor alle rolstoelers. Maar ook in de koek-en-zopie zal er weer gezorgd worden voor de nodige reuring.

Afsluiting: de laatste ronde op 4 januari om 19.30 uur.

Na ruim twee weken ijsplezier wordt Zeewolde Winterworld afgesloten op 4 januari 2020 om 19:30 uur. Burgemeester Gerrit Jan Gorter zal het ijsfestijn officieel afsluiten.